RIH Omega 2015

ALTIJD WIND MEE DOOR ELEKTRISCHE TRAPONDERSTEUNING

De Consumentenbond heeft in zijn jaarlijkse E-bike test 22 verschillende modellen uitvoerig getest. De RIH Omega heeft het predikaat “Beste uit de test“gekregen met het predikaat:”Een goed scorende fiets op alle belangrijke punten”

 

De kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een bijzonder comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor voelt u altijd dat u de controle over de fiets heeft, ook als u de ondersteuning wat hoger heeft staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

Het bedieningspaneel zit direct naast het handvat, zodat u tijdens bedienen beide handen veilig aan het stuur kunt houden. Met het bedieningspaneel kunt u alle beschikbare functies activeren, zoals onder andere: verlichting, cruisecontrol, mate van ondersteuning, verschillende rij-programma’s. Met de extra power-functie krijgt u tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Verder heeft de fiets een wandel-functie waarbij de fiets op eigen kracht met u “meeloopt” met ca. 3-4 km/u, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kunt u alle relevante gegevens zien, zoals onder andere: resterend bereik, batterij-lading, ingestelde mate van ondersteuning, tripteller, klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij (Lithium-ion polymeer) heeft een grote capaciteit van 432 Wh (36V x 12Ah). In combinatie met het efficiënte totaalpakket staat dit garant voor een groot bereik.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Prijs:  € 2499,-
Kleur:
  • Helder titanium
  • mystiek zwart
Framehoogte:
  • Dames: 49/54/58/62 cm (instaphoogte = 46 cm)
  • Dames lage instap: 49/54 cm (instaphoogte = 41 cm)
  • Heren: 52/56/60 cm (en op verzoek ook 65 cm)
Gewichtsindicatie:
26 kg inclusief uitneembare batterij van 4,5 kg