Hoe kies ik mijn elektrische fiets?

elektrischefietsWaar moet ik op letten bij de keuze van een elektrische fiets? Als fietsspecialist horen we deze vraag natuurlijk regelmatig. Fietsen met elektrische trapondersteuning, ook wel e-bikes genoemd worden tegenwoordig door verschillende fabrikanten aangeboden. Met wisselend succes moeten we er helaas wel bij zeggen. Er zijn tegenwoordig namelijk een grote verscheidenheid van merken, toegepaste  technologieën en uitvoeringsvormen. Hoe voorkomt u, dat u met die fantastische aanbieding niet een kat in de zak koopt. Met andere woorden, wat is voor u de beste keuze. Het antwoord hierop is eigelijk heel eenvoudig. Kies de elektrische fiets die het best bij uw persoonlijke situatie past.

fietsoplaadpunt

Uw elektrische fiets gaat ook mee op vakantie? Ideaal natuurlijk voor die leuke fietstochten door de heuvels van Limburg. Maar wat als het gewicht van de fiets(en) de maximale last van de fietsdrager of caravan overschrijdt. En zijn deze nog wel voor u te tillen? De accu weggewerkt in het frame staat dan nog zo mooi, maar een uitneembare accu onder de bagagedrager is in deze situatie wel zo praktisch. Zeker als u thuis of in uw vakantiewoning geen stopcontact in de berging heeft.

Een ander voorbeeld: Een voorwiel zonder motor stuurt lichter, maar een motor in het achterwiel komt weer met een meer kwetsbare derailleur. Een herenfiets pas u misschien beter, maar deze straks misschien een lagere inruilwaarde dan een damesfiets. En heeft u al nagedacht over de verzekering?

Hieronder hebben wij in het kort de belangrijkste punten genoemd, waarop u naast de kleur, uw nieuwe fiets kunt selecteren.

  • Actieradius:
  • Gewicht:
  • Oplaadtijd:
  • Levensduur accu:
  • Garantie: ( ook op de accu? )
  • Rijeigenschappen en comfort
  • Rijprogramma’s
  • Kosten onderhoud
  • Aanschafprijs

Hoe maakt u een afgewogen keuze bij dit alles. Wij doen dit als volgt. Samen met u en een kopje koffie nemen we uw persoonlijke situatie door. Hiervoor nemen we nog ouderwets de tijd. Zo bepalen we de voor u meest belangrijkste punten van de elektrische fiets,  Hierna gaan we samen een aantal modellen selecteren. En dan is het proberen, proberen en nog eens proberen.  Zadel hoger, stuur naar achteren. Op een gegeven moment kunt u voor uzelf een overtuigende keuze maken. Een paar nachten er over slapen mag dan natuurlijk altijd.

Een eerste selectie hebben wij al voor uw gemaakt. Wij bieden daarom ook niet alle merken, maar alleen de fietsen waarbij u verzekert bent van kwaliteit en betrouwbaarheid. Dus geen geëxperimenteer ten koste van uw portemonnee. Als fietsenmaker staan wij achter onze producten en in het bijzonder onze elektrische fietsen.