RIH

beeldmerkRIH een klasse apart! Het merk RIH bestaat sinds 1921 en is tot op de dag vandaag nog steeds een echt Nederlands fabricaat. RIH fietsen worden opgebouwd met de beste producten van topmerken. Ieder frame en alle onderdelen worden gecontroleerd op de vereiste kwaliteit.

De RIH collectie heeft een eigen stijl. Naast kwaliteit en vormgeving en prestatie is comfort een uitgangspunt. Van het zadel tot de wielen, voor alle details heeft RIH persoonlijke aandacht. Dit is mogelijk omdat de fietsen handmatig worden opgebouwd. Deze extra aandacht is bepalend voor de krachtige uitstraling van iedere RIH fiets. Hoe wordt uw RIH fiets gemaakt. Onderstaande geeft u een goede indruk van de RIH-fabriek in Venlo.

RIH Omega 2015

Peter : 22 februari 2015 22:10 : Elektrische fiets, RIH

ALTIJD WIND MEE DOOR ELEKTRISCHE TRAPONDERSTEUNING

De Consumentenbond heeft in zijn jaarlijkse E-bike test 22 verschillende modellen uitvoerig getest. De RIH Omega heeft het predikaat “Beste uit de test“gekregen met het predikaat:”Een goed scorende fiets op alle belangrijke punten”

 

De kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een bijzonder comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor voelt u altijd dat u de controle over de fiets heeft, ook als u de ondersteuning wat hoger heeft staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

Het bedieningspaneel zit direct naast het handvat, zodat u tijdens bedienen beide handen veilig aan het stuur kunt houden. Met het bedieningspaneel kunt u alle beschikbare functies activeren, zoals onder andere: verlichting, cruisecontrol, mate van ondersteuning, verschillende rij-programma’s. Met de extra power-functie krijgt u tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Verder heeft de fiets een wandel-functie waarbij de fiets op eigen kracht met u “meeloopt” met ca. 3-4 km/u, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kunt u alle relevante gegevens zien, zoals onder andere: resterend bereik, batterij-lading, ingestelde mate van ondersteuning, tripteller, klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij (Lithium-ion polymeer) heeft een grote capaciteit van 432 Wh (36V x 12Ah). In combinatie met het efficiënte totaalpakket staat dit garant voor een groot bereik.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Prijs:  € 2499,-
Kleur:
 • Helder titanium
 • mystiek zwart
Framehoogte:
 • Dames: 49/54/58/62 cm (instaphoogte = 46 cm)
 • Dames lage instap: 49/54 cm (instaphoogte = 41 cm)
 • Heren: 52/56/60 cm (en op verzoek ook 65 cm)
Gewichtsindicatie:
26 kg inclusief uitneembare batterij van 4,5 kg

 

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Omega hoogste score in E-bike test Plus Magazine

Peter : 13 mei 2013 19:57 : Elektrische fiets, RIH, Test

RIHOmegaDe RIH Omega is dit jaar voor het eerst vergeleken in een elektrische fietsen test. PLUS Magazine heeft 13 E-bikes getest en de RIH Omega kwam eruit met de hoogste score samen met de Spart Ion RXS+ en de Batavus Ventoux Easy. Van deze drie gelijk geprijsde fietsen met trapondersteuning is de  RIH Omega de enige met een dichte kettingkast en het laagst in gewicht (26kg inclusief accu). De goede rijeigenschappen en de kwalitatief hoogwaardige afwerking zijn een pluspunt bevonden. Als minpunt wordt de menustructuur genoemd, al went dit volgens het oordeel snel.

Persoonlijk vinden wij de RIH de eenvoudigste bediening hebben. De RIH Omega schakelt in als u de fiets pakt en schakelt zichzelf uit indien er 2 minuten geen activiteit plaats vindt. Pakt u de fiets dan activeert u het display. U hoeft niets in te stellen maar u kunt direct wegfietsen. En heeft u een prettige rijstijl gevonden, dan onthoudt de fiets deze en pakt deze automatisch weer op als uw een volgende ritje gaat maken.

Hieronder vind u de einduitslag van de RIH Omega 2013.

 

Prijs: €2499.
Verkoopinformatie: dealerlijsten via T 077-382 26 41 en www.rih.nl 
Techniek: accu 36V, 12Ah, 432Wh (in bagagedrager), elektromotor 250Watt in voorwiel, Shimano Nexus 8 Premium versnellingsnaaf, V-brake velgrem vóór, rollerbrake achter.
Gewicht: 26 kg (inclusief accu).
Opgegeven actieradius: 80 tot 150 km.
Oplaadtijd: 6 uur.
Accuvervanging: €450 tot €500.
Oordeel: De testfiets valt meteen op door de fraaie afwerking. Vakwerk. Voor het in werking zetten van de trapondersteuning moet wel even het instructieboekje worden bestudeerd of uitleg van de dealer worden gevraagd. Het is namelijk een soort computer: eerst het menu in, dan een keuze maken en vervolgens bevestigen. Wat omslachtig, al went het snel. Het verwijderen van de accu gaat via een elektronisch slot en moet ook via het menu. De RIH fietst bijzonder soepel, heeft een goede zit en veel ondersteuningsmogelijkheden. De fiets is erg stil en reageert heel soepel en krachtig ­indien gewenst. Versnellingen en remmen werken goed.

Bron: RIH Club www.rihclub.nl / Plus online e-bike test deel1 & deel2

 

Er is geen reactiemogelijkheid

RiH Fanclub

Peter : 8 maart 2013 21:53 : RIH

rihclubEen elektrische fiets met een eigen fanclub? Het fietsmerk RIH heeft het. De RIHclub is een initiatief van Ard en Cindy Boos. Zij runnen in het dagelijks leven een fietsenwinkel in Wervershoof Noord Holland. Op hun website kunt u enthousiaste reacties lezen van tevreden RIH eigenaren over hun fiets. Hun motto: “Eens een RIH, altijd een RIH!” En dit geldt natuurlijk ook voor de Omega. De hoogwaardige elektrische fiets van RIH.

Op de website van de RIHclub wordt ook een fotogallerij bijgehouden en kunt u onder andere leuke fietsroutes vinden door heel Nederland. U kunt de website van de RIHclub bereiken via deze link: http://www.rihclub.nl

 

Bron: RIH Fanclub

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Omega

Peter : 5 maart 2013 01:19 : Elektrische fiets, Fietsen, RIH

Omega-dames

Nu te zien en te proberen in onze winkel! De Omega is een hoogwaardige elektrisch fiets die aanschakelt als u de fiets beet pakt en die uitschakelt als hij 2 minuten stil staat.

De onopvallende kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een zeer comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor heeft u altijd controle over de fiets, ook als u de ondersteuning wat hoger heeft staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

 • Prijs € 2499,-Omega-heren
 • Shimano Nexus 8 Premium
 • Rollerbrake
 • V-brake
 • Lage instap 41 cm
 • Standaard 46 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 26 kg (incl. batterij)
 • Losse uitneembare batterij: 4,5 kg
 • Kleur Helder titanium

Het bedieningspaneel zit direct naast het linker handvat. Zo kunt u toch beide handen veilig aan het stuur houden terwijl u de fiets bedient. Met het bedieningspaneel kunt u alle beschikbare functies activeren: verlichting, cruise control, mate van ondersteuning, verschillende rijprogramma’s en batterij afnemen. De extra power-functie zorgt voor tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Als extra heeft de fiets een wandelfunctie waarbij de fiets op eigen kracht met u “meeloopt”, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kunt u alle relevante gegevens zien; het resterend bereik, de batterij-lading, de ingestelde mate van ondersteuning, een tripteller en een klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij staat, in combinatie met het efficiente totaalpakket, garant voor een groot bereik. Onder gemiddelde omstandigheden is een bereik van 100 kilometer gemakkelijk haalbaar.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Z-900

Peter : 1 januari 2013 01:38 : Fietsen, RIH

Z-900-dames

De uitblinker in onze collectie is de Z-900, uitgerust met de exclusieve Shimano LX-groep en ons luxe FWT-frame. De Z-900 is voorzien van een voorvork met lock-out met geïntegreerde koplamp met standlicht, een uitzonderlijk lichtlopende LX-naafdynamo en Marathon Supreme banden met buitengewone rij-eigenschappen. Het multi-positie stuur is geheel van leder voorzien voor extra comfort.

 • Prijs € 1499,-Z-900-heren
 • Shimano Deore LX 27 versnellingen
 • LX V-brakes
 • Auto-L naafdynamo
 • Instaphoogte dames 54 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 18 kg (incl. slot)
 • Kleur Mystiekzwart / Briljantblauw

Op verzoek ook leverbaar met vaste voorvork, vaste zadelpen en batterijverlichting.

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Z-800

Peter : 1 januari 2013 01:32 : Fietsen, RIH

Z-800-heren

De Z-800 is een uiterst lichtlopende fiets, mede dankzij de fraai afgewerkte Deore-groep met 27 versnellingen. De fiets heeft een chique kleur en dito uitstraling met het fraai vormgegeven FWT-frame. Natuurlijk is de Z-800 compleet uitgerust met de verende voorvork met geïntegreerde koplamp met standlicht, luxe verstelbare lederen handvatten, Auto-L naafdynamo en een handmatig verstelbare stuurpen.

 • Prijs € 1249,-Z-800-dames
 • Shimano Deore 27 versnellingen
 • Deore V-brakes
 • Auto-L naafdynamo
 • Instaphoogte dames 46 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 18,5 kg (incl.slot
 • Kleur Kwartsgrijs / parelgrijs

Op verzoek ook leverbaar met vaste voorvork, vaste zadelpen en batterijverlichting.

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Z-700

Peter : 1 januari 2013 01:23 : Fietsen, RIH

Z-700-dames

De Z-700 is voorzien van de comfortabel schakelende Shimano Alivio groep. Het is een hoogwaardig afgewerkte groep die veel rijplezier biedt. Bovendien is de Z-700 uitgerust met ons FWT-frame, een uiterst lichtlopende naafdynamo, een verende voorvork met geïntegreerde koplamp met standlicht en een handmatig verstelbare stuurpen. Deze attractieve hybride heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De damesfiets is leverbaar in 2 uitvoeringen: een frame met standaard instap en een frame met extra lage instap.

 • Prijs € 1099,-Z-700-heren
 • Shimano Alivio 27 versnellingen
 • V-brakes
 • Auto-L naafdynamo
 • Framehoogte Dames 49/54/58 cm
 • Op verzoek: Dames lage instap 49/54 cm
 • Heren 52/56/60/65 cm
 • Instaphoogte dames standaard 46 cm
 • lage instap 41 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 18,5 kg (incl. slot)
 • Kleur Licht titanium / azuurblauw
Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Delta

Peter : 1 januari 2013 01:12 : Fietsen, RIH

Delta-dames

De Delta is een sportieve fiets die is uitgerust met een Shimano Nexus 8 premium versnellingssysteem. De premium naaf is voorzien van naaldlagers. Hierdoor is het rendement van deze naaf hoger en loopt hij rustiger. Natuurlijk is ook de Delta voorzien van het vernieuwde FWT-frame. De fiets is heel compleet uitgerust met een verende voorvork, mooi geïntegreerde koplamp met standlicht, Auto-L naafdynamo en luxe verstelbare lederen handvatten.

 • Prijs € 1099,-Delta-heren
 • Shimano Nexus 8 versnellingen
 • rollerbrakes;
 • Auto-L naafdynamo
 • Dames lage instap 49/54 cm
 • Heren 52/56/60/65 cm
 • Instaphoogte dames Lage instap 41 cm
 • Standaard 46 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 20,5 kg (incl. slot)
 • Kleur Mystiekzwart
Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Sigma

Peter : 1 januari 2013 00:21 : Fietsen, RIH

Sigma-dames
De Sigma is het instapmodel van onze collectie. Desondanks is de Sigma uiterst compleet uitgerust met een verende voorvork en zadelpen, Auto-L naafdynamo, een handmatig verstelbare stuurpen en niet te vergeten een buitengewoon fraai afgewerkt FWT-frame. Het toegepaste Shimano Nexus 8 versnellingssysteem heeft een groot bereik en schakelt erg soepel.

 • Prijs € 899,-Sigma-heren
 • Shimano Nexus 8 versnellingen
 • rollerbrakes;
 • Auto-L naafdynamo
 • Instaphoogte dames Lage instap 38 cm
 • Standaard 47 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 20 kg (incl. slot)
 • Kleur Staalblauw / grafietblauw

Op verzoek: Shimano Nexus 8 met terugtraprem.

Er is geen reactiemogelijkheid
« Page 1 »

Geef een reactie