RIH elektrisch

Schermafbeelding 2013-03-05 om 22.22.52De fietsen van RIH hebben een reputatie hoog te houden en zijn dan ook onder fietsliefhebbers zeer bekend. Met de introductie van de Omega elektrische fiets in 2010 wist RIH ook in dit segment wederom een Nederlands topproduct te presenteren. Een RIH fiets onderscheid zich met zijn hoogwaardige afwerking en oog voor details. En dit merkt u. Zo hebben de elektrische fietsen een vrijloop, waardoor deze ook licht loopt, als u geen trapondersteuning gebruikt. Bijzonder is ook het cruisefietsprogramma. Het motorvermogen wordt dan zo geregeld, dat u met een constante vooraf ingestelde snelheid blijft fietsen. Bent u op zoek naar een elektrisch fiets zonder concessies. Wij nodig u van harte uit voor een proefrit met de nieuwe RIH Omega.

RIH Omega 2015

Peter : 22 februari 2015 22:10 : Elektrische fiets, RIH

ALTIJD WIND MEE DOOR ELEKTRISCHE TRAPONDERSTEUNING

De Consumentenbond heeft in zijn jaarlijkse E-bike test 22 verschillende modellen uitvoerig getest. De RIH Omega heeft het predikaat “Beste uit de test“gekregen met het predikaat:”Een goed scorende fiets op alle belangrijke punten”

 

De kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een bijzonder comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor voelt u altijd dat u de controle over de fiets heeft, ook als u de ondersteuning wat hoger heeft staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

Het bedieningspaneel zit direct naast het handvat, zodat u tijdens bedienen beide handen veilig aan het stuur kunt houden. Met het bedieningspaneel kunt u alle beschikbare functies activeren, zoals onder andere: verlichting, cruisecontrol, mate van ondersteuning, verschillende rij-programma’s. Met de extra power-functie krijgt u tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Verder heeft de fiets een wandel-functie waarbij de fiets op eigen kracht met u “meeloopt” met ca. 3-4 km/u, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kunt u alle relevante gegevens zien, zoals onder andere: resterend bereik, batterij-lading, ingestelde mate van ondersteuning, tripteller, klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij (Lithium-ion polymeer) heeft een grote capaciteit van 432 Wh (36V x 12Ah). In combinatie met het efficiënte totaalpakket staat dit garant voor een groot bereik.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Prijs:  € 2499,-
Kleur:
 • Helder titanium
 • mystiek zwart
Framehoogte:
 • Dames: 49/54/58/62 cm (instaphoogte = 46 cm)
 • Dames lage instap: 49/54 cm (instaphoogte = 41 cm)
 • Heren: 52/56/60 cm (en op verzoek ook 65 cm)
Gewichtsindicatie:
26 kg inclusief uitneembare batterij van 4,5 kg

 

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Omega hoogste score in E-bike test Plus Magazine

Peter : 13 mei 2013 19:57 : Elektrische fiets, RIH, Test

RIHOmegaDe RIH Omega is dit jaar voor het eerst vergeleken in een elektrische fietsen test. PLUS Magazine heeft 13 E-bikes getest en de RIH Omega kwam eruit met de hoogste score samen met de Spart Ion RXS+ en de Batavus Ventoux Easy. Van deze drie gelijk geprijsde fietsen met trapondersteuning is de  RIH Omega de enige met een dichte kettingkast en het laagst in gewicht (26kg inclusief accu). De goede rijeigenschappen en de kwalitatief hoogwaardige afwerking zijn een pluspunt bevonden. Als minpunt wordt de menustructuur genoemd, al went dit volgens het oordeel snel.

Persoonlijk vinden wij de RIH de eenvoudigste bediening hebben. De RIH Omega schakelt in als u de fiets pakt en schakelt zichzelf uit indien er 2 minuten geen activiteit plaats vindt. Pakt u de fiets dan activeert u het display. U hoeft niets in te stellen maar u kunt direct wegfietsen. En heeft u een prettige rijstijl gevonden, dan onthoudt de fiets deze en pakt deze automatisch weer op als uw een volgende ritje gaat maken.

Hieronder vind u de einduitslag van de RIH Omega 2013.

 

Prijs: €2499.
Verkoopinformatie: dealerlijsten via T 077-382 26 41 en www.rih.nl 
Techniek: accu 36V, 12Ah, 432Wh (in bagagedrager), elektromotor 250Watt in voorwiel, Shimano Nexus 8 Premium versnellingsnaaf, V-brake velgrem vóór, rollerbrake achter.
Gewicht: 26 kg (inclusief accu).
Opgegeven actieradius: 80 tot 150 km.
Oplaadtijd: 6 uur.
Accuvervanging: €450 tot €500.
Oordeel: De testfiets valt meteen op door de fraaie afwerking. Vakwerk. Voor het in werking zetten van de trapondersteuning moet wel even het instructieboekje worden bestudeerd of uitleg van de dealer worden gevraagd. Het is namelijk een soort computer: eerst het menu in, dan een keuze maken en vervolgens bevestigen. Wat omslachtig, al went het snel. Het verwijderen van de accu gaat via een elektronisch slot en moet ook via het menu. De RIH fietst bijzonder soepel, heeft een goede zit en veel ondersteuningsmogelijkheden. De fiets is erg stil en reageert heel soepel en krachtig ­indien gewenst. Versnellingen en remmen werken goed.

Bron: RIH Club www.rihclub.nl / Plus online e-bike test deel1 & deel2

 

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Omega

Peter : 5 maart 2013 01:19 : Elektrische fiets, Fietsen, RIH

Omega-dames

Nu te zien en te proberen in onze winkel! De Omega is een hoogwaardige elektrisch fiets die aanschakelt als u de fiets beet pakt en die uitschakelt als hij 2 minuten stil staat.

De onopvallende kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een zeer comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor heeft u altijd controle over de fiets, ook als u de ondersteuning wat hoger heeft staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

 • Prijs € 2499,-Omega-heren
 • Shimano Nexus 8 Premium
 • Rollerbrake
 • V-brake
 • Lage instap 41 cm
 • Standaard 46 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 26 kg (incl. batterij)
 • Losse uitneembare batterij: 4,5 kg
 • Kleur Helder titanium

Het bedieningspaneel zit direct naast het linker handvat. Zo kunt u toch beide handen veilig aan het stuur houden terwijl u de fiets bedient. Met het bedieningspaneel kunt u alle beschikbare functies activeren: verlichting, cruise control, mate van ondersteuning, verschillende rijprogramma’s en batterij afnemen. De extra power-functie zorgt voor tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Als extra heeft de fiets een wandelfunctie waarbij de fiets op eigen kracht met u “meeloopt”, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kunt u alle relevante gegevens zien; het resterend bereik, de batterij-lading, de ingestelde mate van ondersteuning, een tripteller en een klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij staat, in combinatie met het efficiente totaalpakket, garant voor een groot bereik. Onder gemiddelde omstandigheden is een bereik van 100 kilometer gemakkelijk haalbaar.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Er is geen reactiemogelijkheid