Elektrische fietsen

Fietsen met trapondersteuning of gewoon fietsen? Met de elektrische fiets kunt u alle kanten op. Sportieve bikes, waarin de accu is weggewerkt in het frame of afneembaar onder de bagagedrager, zorgen voor kilometers lang rijplezier. De tijd dat de elektrische fiets alleen populair was onder de 50-plussers ligt allang achter ons. Er zijn volop hippe modellen! Niet meer bezweet op je werk aankomen? De kinderen op school afzetten zonder uitgeput te zijn? Altijd wind mee? Wie wil dat nou niet?
00130116

Fietswereld Aa-landen is officieel dealer van de overbekende Sparta ION, het topsegment RIH elektrische fietsen en de aantrekkelijk geprijsde Votani elektrische fietsen. Onze monteurs hebben hiervoor verschillende cursussen doorlopen en worden regelmatig bijgeschoold zodat zij u een deskundig advies kunnen geven. Wij kunnen u zeggen dat elektrische fietsen inmiddels onze specialiteit is geworden.

Wanneer u kiest voor een elektrische fiets dan kiest bij ons altijd voor een kwalitatief hoogstaande E-bike en welke eenvoudig in gebruik is. Daarom verkopen wij ook een selectief aantal fabricaten waarbij betrouwbaarheid voorop staat. Maar onze elektrische fietsen hebben nog voordelen.

 • Comfort: Ideale, gelijkmatige en geruisloze trapondersteuning
 • Gezond: Je blijft in beweging
 • Onopvallend: Accu onzichtbaar in frame of drager en motor in wiel verwerkt.
 • Persoonlijk: Persoonlijke rijprogramma’s
 • Lange afstanden: Actieradius (afhankelijk van type motor, accu, instelling en omstandigheden) van 40 tot 100 km
 • Eenvoudig te bedienen via display op het stuur en accu gemakkelijk op te laden.
 • Volop modellen met afneembare accu, handig voor als er geen stroomaansluiting in de fietsenberging is
 • Groen: Milieuvriendelijk, de accu verbruikt weinig stroom.

00130066Wilt u meer weten over elektrische fietsen kom gerust bij ons langs voor een deskundig advies. Tevens is het mogelijk om een proefrit te maken. Zo kunt u ervaren hoe het is om altijd wind mee te hebben !

Votani elektrische fietsen

Peter : 26 maart 2015 21:16 : Elektrische fiets, Votani
U bent op zoek naar een elektrische fiets die betrouwbaar is, u energie geeft, u de kracht laat voelen én u stijlvol laat genieten. Bekijk dan onze nieuwe collectie Votani elektrische fietsen in de winkel en maak een proefrit.

X1 Voorwielmotor

X1_VM_Grey_30ec5832227093ec65048913c051bb3e
X1 met voorwielmotor

De X1 is Votani’s basis model uit de X-serie. De voorwielmotor bevindt zich in het voorwiel van de fiets. Tevens heeft deze versie onder andere:

 • 2,7 inch LCD scherm met verlichting
 • Een geveerde voorvork
 • Lederen handvaten met easy grip
Vanaf € 1499,-

X1 Middenmotor

X1_MM_Black_b1376176490f1ec618fc65ae3b0db560
X1 met middenmotor

De X1 is Votani’s basis model uit de X-serie. De middenmotor bevindt zich in het midden van de fiets om een stabiel gevoel te geven. Tevens heeft deze versie onder andere:

 • 2,7 inch LCD scherm met verlichting
 • Een geveerde voorvork
 • Lederen handvaten met easy grip
Vanaf € 1649,-

X2 Voorwielmotor

X2_FM_Grey_ea0eb5d9df194705e537c9d7560eef90
X2 met voorwielmotor

De X2 is Votani’s exclusieve model uit de X-serie. De voorwielmotor bevindt zich in het voorwiel van de fiets.

Tevens heeft deze versie onder andere:

 • Voorvork met geveerde single shock
 • 8 versnellingen
 • Comfort seat met gel
Vanaf € 1599,-

X2 Middenmotor

X2_MM_Red_bf01b30cbbe1319be9f32330fbc0ee2f
X2 met middenmotor

De X2 is Votani’s exclusieve model uit de X serie. De middenmotor bevindt zich in het midden van de fiets om een stabiel gevoel te geven. Tevens heeft deze versie onder andere:

 • Voorvork met geveerde single shock
 • 8 versnellingen
 • Comfort seat met gel
Vanaf € 1749,-

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Omega 2015

Peter : 22 februari 2015 22:10 : Elektrische fiets, RIH

ALTIJD WIND MEE DOOR ELEKTRISCHE TRAPONDERSTEUNING

De Consumentenbond heeft in zijn jaarlijkse E-bike test 22 verschillende modellen uitvoerig getest. De RIH Omega heeft het predikaat “Beste uit de test“gekregen met het predikaat:”Een goed scorende fiets op alle belangrijke punten”

 

De kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een bijzonder comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor voelt u altijd dat u de controle over de fiets heeft, ook als u de ondersteuning wat hoger heeft staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

Het bedieningspaneel zit direct naast het handvat, zodat u tijdens bedienen beide handen veilig aan het stuur kunt houden. Met het bedieningspaneel kunt u alle beschikbare functies activeren, zoals onder andere: verlichting, cruisecontrol, mate van ondersteuning, verschillende rij-programma’s. Met de extra power-functie krijgt u tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Verder heeft de fiets een wandel-functie waarbij de fiets op eigen kracht met u “meeloopt” met ca. 3-4 km/u, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kunt u alle relevante gegevens zien, zoals onder andere: resterend bereik, batterij-lading, ingestelde mate van ondersteuning, tripteller, klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij (Lithium-ion polymeer) heeft een grote capaciteit van 432 Wh (36V x 12Ah). In combinatie met het efficiënte totaalpakket staat dit garant voor een groot bereik.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Prijs:  € 2499,-
Kleur:
 • Helder titanium
 • mystiek zwart
Framehoogte:
 • Dames: 49/54/58/62 cm (instaphoogte = 46 cm)
 • Dames lage instap: 49/54 cm (instaphoogte = 41 cm)
 • Heren: 52/56/60 cm (en op verzoek ook 65 cm)
Gewichtsindicatie:
26 kg inclusief uitneembare batterij van 4,5 kg

 

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Omega hoogste score in E-bike test Plus Magazine

Peter : 13 mei 2013 19:57 : Elektrische fiets, RIH, Test

RIHOmegaDe RIH Omega is dit jaar voor het eerst vergeleken in een elektrische fietsen test. PLUS Magazine heeft 13 E-bikes getest en de RIH Omega kwam eruit met de hoogste score samen met de Spart Ion RXS+ en de Batavus Ventoux Easy. Van deze drie gelijk geprijsde fietsen met trapondersteuning is de  RIH Omega de enige met een dichte kettingkast en het laagst in gewicht (26kg inclusief accu). De goede rijeigenschappen en de kwalitatief hoogwaardige afwerking zijn een pluspunt bevonden. Als minpunt wordt de menustructuur genoemd, al went dit volgens het oordeel snel.

Persoonlijk vinden wij de RIH de eenvoudigste bediening hebben. De RIH Omega schakelt in als u de fiets pakt en schakelt zichzelf uit indien er 2 minuten geen activiteit plaats vindt. Pakt u de fiets dan activeert u het display. U hoeft niets in te stellen maar u kunt direct wegfietsen. En heeft u een prettige rijstijl gevonden, dan onthoudt de fiets deze en pakt deze automatisch weer op als uw een volgende ritje gaat maken.

Hieronder vind u de einduitslag van de RIH Omega 2013.

 

Prijs: €2499.
Verkoopinformatie: dealerlijsten via T 077-382 26 41 en www.rih.nl 
Techniek: accu 36V, 12Ah, 432Wh (in bagagedrager), elektromotor 250Watt in voorwiel, Shimano Nexus 8 Premium versnellingsnaaf, V-brake velgrem vóór, rollerbrake achter.
Gewicht: 26 kg (inclusief accu).
Opgegeven actieradius: 80 tot 150 km.
Oplaadtijd: 6 uur.
Accuvervanging: €450 tot €500.
Oordeel: De testfiets valt meteen op door de fraaie afwerking. Vakwerk. Voor het in werking zetten van de trapondersteuning moet wel even het instructieboekje worden bestudeerd of uitleg van de dealer worden gevraagd. Het is namelijk een soort computer: eerst het menu in, dan een keuze maken en vervolgens bevestigen. Wat omslachtig, al went het snel. Het verwijderen van de accu gaat via een elektronisch slot en moet ook via het menu. De RIH fietst bijzonder soepel, heeft een goede zit en veel ondersteuningsmogelijkheden. De fiets is erg stil en reageert heel soepel en krachtig ­indien gewenst. Versnellingen en remmen werken goed.

Bron: RIH Club www.rihclub.nl / Plus online e-bike test deel1 & deel2

 

Er is geen reactiemogelijkheid

Hoe kies ik mijn elektrische fiets?

Peter : 5 maart 2013 21:56 : Elektrische fiets

elektrischefietsWaar moet ik op letten bij de keuze van een elektrische fiets? Als fietsspecialist horen we deze vraag natuurlijk regelmatig. Fietsen met elektrische trapondersteuning, ook wel e-bikes genoemd worden tegenwoordig door verschillende fabrikanten aangeboden. Met wisselend succes moeten we er helaas wel bij zeggen. Er zijn tegenwoordig namelijk een grote verscheidenheid van merken, toegepaste  technologieën en uitvoeringsvormen. Hoe voorkomt u, dat u met die fantastische aanbieding niet een kat in de zak koopt. Met andere woorden, wat is voor u de beste keuze. Het antwoord hierop is eigelijk heel eenvoudig. Kies de elektrische fiets die het best bij uw persoonlijke situatie past.

fietsoplaadpunt

Uw elektrische fiets gaat ook mee op vakantie? Ideaal natuurlijk voor die leuke fietstochten door de heuvels van Limburg. Maar wat als het gewicht van de fiets(en) de maximale last van de fietsdrager of caravan overschrijdt. En zijn deze nog wel voor u te tillen? De accu weggewerkt in het frame staat dan nog zo mooi, maar een uitneembare accu onder de bagagedrager is in deze situatie wel zo praktisch. Zeker als u thuis of in uw vakantiewoning geen stopcontact in de berging heeft.

Een ander voorbeeld: Een voorwiel zonder motor stuurt lichter, maar een motor in het achterwiel komt weer met een meer kwetsbare derailleur. Een herenfiets pas u misschien beter, maar deze straks misschien een lagere inruilwaarde dan een damesfiets. En heeft u al nagedacht over de verzekering?

Hieronder hebben wij in het kort de belangrijkste punten genoemd, waarop u naast de kleur, uw nieuwe fiets kunt selecteren.

 • Actieradius:
 • Gewicht:
 • Oplaadtijd:
 • Levensduur accu:
 • Garantie: ( ook op de accu? )
 • Rijeigenschappen en comfort
 • Rijprogramma’s
 • Kosten onderhoud
 • Aanschafprijs

Hoe maakt u een afgewogen keuze bij dit alles. Wij doen dit als volgt. Samen met u en een kopje koffie nemen we uw persoonlijke situatie door. Hiervoor nemen we nog ouderwets de tijd. Zo bepalen we de voor u meest belangrijkste punten van de elektrische fiets,  Hierna gaan we samen een aantal modellen selecteren. En dan is het proberen, proberen en nog eens proberen.  Zadel hoger, stuur naar achteren. Op een gegeven moment kunt u voor uzelf een overtuigende keuze maken. Een paar nachten er over slapen mag dan natuurlijk altijd.

Een eerste selectie hebben wij al voor uw gemaakt. Wij bieden daarom ook niet alle merken, maar alleen de fietsen waarbij u verzekert bent van kwaliteit en betrouwbaarheid. Dus geen geëxperimenteer ten koste van uw portemonnee. Als fietsenmaker staan wij achter onze producten en in het bijzonder onze elektrische fietsen.

Er is geen reactiemogelijkheid

RIH Omega

Peter : 5 maart 2013 01:19 : Elektrische fiets, Fietsen, RIH

Omega-dames

Nu te zien en te proberen in onze winkel! De Omega is een hoogwaardige elektrisch fiets die aanschakelt als u de fiets beet pakt en die uitschakelt als hij 2 minuten stil staat.

De onopvallende kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een zeer comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor heeft u altijd controle over de fiets, ook als u de ondersteuning wat hoger heeft staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als u de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

 • Prijs € 2499,-Omega-heren
 • Shimano Nexus 8 Premium
 • Rollerbrake
 • V-brake
 • Lage instap 41 cm
 • Standaard 46 cm
 • Gewichtsindicatie vanaf 26 kg (incl. batterij)
 • Losse uitneembare batterij: 4,5 kg
 • Kleur Helder titanium

Het bedieningspaneel zit direct naast het linker handvat. Zo kunt u toch beide handen veilig aan het stuur houden terwijl u de fiets bedient. Met het bedieningspaneel kunt u alle beschikbare functies activeren: verlichting, cruise control, mate van ondersteuning, verschillende rijprogramma’s en batterij afnemen. De extra power-functie zorgt voor tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Als extra heeft de fiets een wandelfunctie waarbij de fiets op eigen kracht met u “meeloopt”, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kunt u alle relevante gegevens zien; het resterend bereik, de batterij-lading, de ingestelde mate van ondersteuning, een tripteller en een klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij staat, in combinatie met het efficiente totaalpakket, garant voor een groot bereik. Onder gemiddelde omstandigheden is een bereik van 100 kilometer gemakkelijk haalbaar.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Er is geen reactiemogelijkheid

Sparta E-motion C4

Peter : 26 januari 2013 00:22 : Elektrische fiets, Fietsen, Sparta

De C4 is een uitermate complete elektrische fiets met net iets meer comfort. Ideaal voor ritjes naar de stad, het werk of voor lekkere fietstochten. Uitgevoerd met 8 versnellingen, handige gashendel voor extra vermogen, vrijloop motor (licht fietsen zonder ondersteuning) en ergonomisch bedieningsdisplay.

 • Actieradius tot 100 km.
 • Stabiele wegligging.
 • LCD display met bediening vanaf het stuur.
 • Uitgerust met handige gashendel.

De E-motion C4 is een populaire elektrische fiets met een grote actieradius. Dit model elektrische fiets is te verkrijgen in een dames en een heren model. Daarnaast is de E-motion C4 elektrische fiets te verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Ten eerste is de fiets te verkrijgen in de kleur blauw. Daarnaast kan er gekozen worden voor de kleurencombinatie zilver/ grijs. De damesfiets heeft een extra lage instap, wel zo handig bij het op en af stappen.

De accu van deze elektrische fiets bevindt zich onder de achterdrager en is uitneembaar en daardoor overal op te laden. U kunt daardoor lange tourtochten maken en in een pauze even de fiets opladen bij een stroompunt. U hoeft dan alleen het oplaadsnoer mee te nemen. De motor van deze elektrische fiets bevindt zich in het voorwiel. Deze combinatie zorgt voor een stabiele wegligging.

De accu van deze E-motion C4 elektrische fiets beschikt over 400 Wattuur waarmee er een actieradius wordt gegenereerd tot 100 kilometer (onder optimale rijomstandigheden). Daarnaast is deze elektrische fiets uitgerust met een gashendel. Door middel van de LCD display op het stuur kunt u gemakkelijk in een oogopslag de belangrijkste gegevens aflezen. Uw snelheid en hoever u nog kunt rijden met uw accu zijn gemakkelijk af te lezen.

Daarnaast kunt u door middel van dit display de verlichting van uw elektrische fiets gemakkelijk aan en uit zetten. Zo hoeft u niet te stoppen als u een donkere tunnel in rijdt of het donker begint te worden. De E-motion C4 is ook te verkrijgen zonder elektrische trapondersteuning.

Er is geen reactiemogelijkheid

Sparta E-motion C3

Peter : 25 januari 2013 22:50 : Elektrische fiets, Fietsen, Sparta

De C3 is een uitermate complete elektrische stadsfiets voorzien van praktische lage instap. Uitgevoerd met 7 versnellingen. handige gashendel voor extra vermogen, vrijloop motor (licht fietsen zonder ondersteuning) en ergonomisch bedieningsdisplay

 • Actieradius tot 100 km.
 • Stabiele wegligging.
 • LCD display met bediening vanaf het stuur.
 • Uitgerust met handige gashendel.

Wanneer u kiest voor een elektrische fiets met de motor voor in het wiel en de accu op de achterdrager dan heeft u aan de E-motion C3 een goede elektrische fiets. De E-motion C3 elektrische fiets is verkrijgbaar in een heren en een damesfiets. Speciaal bij de damesfiets is een lage instap, wat gemakkelijk is voor het op en afstappen van deze elektrische fiets. Deze elektrische fiets is te verkrijgen in 2 kleurencombinaties, namelijk: zilver met rood, en de andere kleur is donker groen met bruin.

De E-motion C3 elektrische fiets heeft een motor in het voorwiel met 400 Wattuur waarmee u ongeveer 100 kilometer kunt afleggen op één accu zonder hem tussentijds opnieuw op te laden. Dit is overigens wel op basis van optimale rijomstandigheden. De accu onder de bagagedrager is uitneembaar, wat ervoor zorgt dat de accu overal opgeladen kan worden. Er zit op deze elektrische fiets ook een handige gashendel, waar u indien wenselijk wat extra gas bij kunt geven.

De verende zadelpen in combinatie met de stabiele wegligging en de 7 versnellingen van Shimano Nexus zorgen voor een optimaal rijcomfort. De stuurpen is handmatig verstelbaar waardoor u een goede zithouding aanneemt op uw elektrische fiets. Wel zo prettig als u grote afstanden gaat fietsen. Al met al zorgen al de specificaties van deze E-motion C3 voor een optimaal rijcomfort.

Op de bijgevoegde LCD display met bediening vanaf het stuur kunt u gemakkelijk alle factoren aflezen. Bijvoorbeeld uw snelheid of wanneer uw accu leeg is en weer opgeladen moet worden.

Er is geen reactiemogelijkheid

Geef een reactie