RIH Omega hoogste score in E-bike test Plus Magazine

RIHOmegaDe RIH Omega is dit jaar voor het eerst vergeleken in een elektrische fietsen test. PLUS Magazine heeft 13 E-bikes getest en de RIH Omega kwam eruit met de hoogste score samen met de Spart Ion RXS+ en de Batavus Ventoux Easy. Van deze drie gelijk geprijsde fietsen met trapondersteuning is de  RIH Omega de enige met een dichte kettingkast en het laagst in gewicht (26kg inclusief accu). De goede rijeigenschappen en de kwalitatief hoogwaardige afwerking zijn een pluspunt bevonden. Als minpunt wordt de menustructuur genoemd, al went dit volgens het oordeel snel.

Persoonlijk vinden wij de RIH de eenvoudigste bediening hebben. De RIH Omega schakelt in als u de fiets pakt en schakelt zichzelf uit indien er 2 minuten geen activiteit plaats vindt. Pakt u de fiets dan activeert u het display. U hoeft niets in te stellen maar u kunt direct wegfietsen. En heeft u een prettige rijstijl gevonden, dan onthoudt de fiets deze en pakt deze automatisch weer op als uw een volgende ritje gaat maken.

Hieronder vind u de einduitslag van de RIH Omega 2013.

 

Prijs: €2499.
Verkoopinformatie: dealerlijsten via T 077-382 26 41 en www.rih.nl 
Techniek: accu 36V, 12Ah, 432Wh (in bagagedrager), elektromotor 250Watt in voorwiel, Shimano Nexus 8 Premium versnellingsnaaf, V-brake velgrem vóór, rollerbrake achter.
Gewicht: 26 kg (inclusief accu).
Opgegeven actieradius: 80 tot 150 km.
Oplaadtijd: 6 uur.
Accuvervanging: €450 tot €500.
Oordeel: De testfiets valt meteen op door de fraaie afwerking. Vakwerk. Voor het in werking zetten van de trapondersteuning moet wel even het instructieboekje worden bestudeerd of uitleg van de dealer worden gevraagd. Het is namelijk een soort computer: eerst het menu in, dan een keuze maken en vervolgens bevestigen. Wat omslachtig, al went het snel. Het verwijderen van de accu gaat via een elektronisch slot en moet ook via het menu. De RIH fietst bijzonder soepel, heeft een goede zit en veel ondersteuningsmogelijkheden. De fiets is erg stil en reageert heel soepel en krachtig ­indien gewenst. Versnellingen en remmen werken goed.

Bron: RIH Club www.rihclub.nl / Plus online e-bike test deel1 & deel2